dijous, 17 de juny del 2010

La maternitat

El dimarts passat, a última hora del matí, vam tenir una xerrada sobre la maternitat per part d'una mare, la Violeta. Ella té un fill i actualment està embarassada del segon.
La Violeta va estudiar teatre durant dos anys, però al final d'aquests es va adonar del que volia realment era ajudar els altres, per aquesta raó va estudiar educació social.
El 2005, mentre estava treballant va tenir el primer fill. Durant aquesta baixa de maternitat va descobrir la figura de la mare doula. Una mare doula és una dona, normalment mare, que ajuda a mares primerenques a resoldre tots els dubtes que poden tenir durant l'embaràs, sobre els tipus de part i/o els dubtes post-part. En aquest moment de la xerrada van sortir dues opinions. Per una banda es va dir que no es creia necessària la figura de la doula, ja que els dubtes es poden resoldre al llarg de l'embaràs i a través de la mateixa persona. Per altra banda, es va dir que sí que era necessària perquè hi havia gent que necessita tenir el suport d'altres persones externes que ja han passat per la situació.
La meva opinió s'acosta a la primera. Crec que tots els dubtes que et puguin aparèixer durant un embaràs els resoldràs, a mesura que va passant al temps, tu, la teva parella i amb ajuda de la família. Tothom que vulgui experimentar aquests sentiments haurà de passar per tots els problemes i per les coses bones que això comporta. Però, tot i així, crec que és una cosa molt bonica poder decidir i descobrir per un mateix el que s'ha de fer. A més a més, són problemes "naturals" i per tan que una mare primerenca també ho pot descobrir "naturalment".

També vam comparar el part de les persones amb el part dels animals. És una cosa curiosa, ja que els animals, el moment en què tenen la cria no necessiten cap tipus d'ajuda, si no que s'espavilen tots sols, mentre que els humans necessitem ajuda per tenir-lo. Pot ser que la posició com tenim el nen no sigui la correcte del tot i que no necessitem tanta ajuda, però sabent que el bebè serà fràgil, ja que el contrari que els animals, nosaltres naixem sense estar del tot desenvolupats, prevenim més.

Amb aquesta xerrada hem pogut descobrir coses noves com és la figura de la doula i més informació sobre els parts.
Per altra banda també m'ha fet pensar més sobre la maternitat, que és una cosa que com totes les noies vam coincidir, la volem assolir i pensem que és una cosa molt bonica, i volem que ho sigui.

1 comentari:

  1. Per fi, el comentari sobre la "xerrada" (amb e)!
    Per "altra" (és femení!) banda, t'aconsello que miris a youtube el part de d'elefanta...

    Que tinguis unes bones vacances, Anna!

    ResponElimina